Od juna i svi trgovci moraju da imaju HACCP standard

Bez autora
Mar 31 2011

Svi proizvođači hrane i trgovci u Srbiji do 11. juna ove godine prema Zakonu o bezbednosti hrane obavezni su da uvedu HACCP sistema.Neće biti odlaganja roka primene tog standarda i moratiće da ga imaju svi proizvođači i prometnici, kako veliki sistemi tako i mali trgovci i zanatske radnje. Veliki proizvođači hrane u Srbiji već imaju uveden HACCP standard. HACCP je skraćenica od Hazard Analysis Critical Control Point (Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke.

Od juna i svi trgovci moraju da imaju HACCP standardSvi proizvođači hrane i trgovci u Srbiji do 11. juna ove godine prema Zakonu o bezbednosti hrane obavezni su da uvedu HACCP sistem, istaknuto je danas u Privrednoj komori Srbije.

Milan Simić, predstavnik Centra za ispitivanje namirnica, kazao je na sednici Odbora PKS za turizam i ugostiteljstvo, da neće biti odlaganja roka primene tog standarda i da će morati da ga imaju svi proizvođači i prometnici, kako veliki sistemi tako i mali trgovci i zanatske radnje. On je podsetio da veliki proizvođači hrane u Srbiji već imaju uveden HACCP standard.

HACCP je skraćenica od Hazard Analysis Critical Control Point (Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke.

Po uvođenju ovog sistema proizvođači i trgovci će morati da vode računa o svemu - od ulaza sirovina ili gotovog proizvoda u objekat, preko načina njihovog čuvanja i skladištenja, do izlaza proizvoda iz objekta, uz poštovanje svih sanitarno-higijenskih propisa kako objekta tako i samih zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik